flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ стану роботи Єланецького районного суду Миколаївської області по розгляду звернень громадян за 2014 рік.

12 січня 2015, 13:53

АНАЛІЗ

стану роботи Єланецького районного суду Миколаївської області по розгляду звернень громадян за 2014 рік.

Мною, головою Єланецького районного суду Миколаївської області Раєвич Т.М. проаналізована робота суду за зверненнями громадян за 2014 рік.

Аналізом встановлено, що організація роботи зі зверненнями громадян у Єланецькому районному суді Миколаївської області здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 « Про першочергові і хсі, і щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого с амоврядування»,

Діловодство за пропозиціями, заявами та скаргами громадян ведеться з дотриманням вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348.

Згідно з вимогами статті 5 Законі України «Про звернення громадян» Єланацьким районним судом Миколаївської області розглядаються письмові звернення, оформленні належним чином, підписані заявником, із зазначенням дати тощо.

Облік заяв та скарг громадян ведеться в журналі реєстрації звернень громадян, обліково-статистичних картках та алфавітному покажчику.

Аналізом встановлено, що наказом голови Єланецького районного суду Миколаївської області 39/од від 13 січня 2014 року відповідальним за і рий: м громадян у суді призначено керівника апарату Єланецького с ? йо :ного суду Миколаївської області Швидченко Ольгу Олександрівну.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про звернення громадян», наказу голови Єланецького районного суду 40/од від 13 січня 2014 року, голова суду, його заступник та керівник апарату здійснюють особистий прийом громадян згідно графіка, затвердженого наказом голови суду. Графік прийому громадян розміщений в зручному для огляду місці. Відповідна інформація для громадян розміщена на веб-сторінці суду яка постійно оновлюються.

Аналізом встановлено, що у 2014 році до суду письмові звернення г _ омацян не надходили.

Також встановлено, що повторні письмові звернення громадян до Єланецького районного суду Миколаївської області протягом 2014 року не надходили. Запити та звернення народних депутатів, депутатів місцевих рад, Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв України, інвалідів Великої Вітчизняної війни та неповнолітніх протягом 2014 року до суду не надходили.

Аналізом встановлено, що організація роботи зі зверненнями громадян ) Єданецькому районному суді Миколаївської області здійснюється відповідно до вимог Закону Україна «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 « Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права в а звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Діловодство за пропозиціями, заявами та скаргами громадян ведеться з дотриманням вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в

органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, і а підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348.

Згідно з вимогами статті 5 Законі України «Про звернення громадян» Єланецьким районним судом Миколаївської області розглядаються письмові звернення, оформленні належним чином, підписані заявником, із зазначенням дати тощо.

Облік заяв та скарг громадян ведеться в журналі реєстрації звернень громадян, обліково-статистичних картках та алфавітному покажчику.

В Єланецькому районному суді Миколаївської області ведеться робота го псавовій освіті населення, а саме - розміщена інформація на правову тематику на стенді в приміщенні суду. На даному стенді до відому громадян вміщені зразки процесуальних документів: зразки позовних заяв про розірвання шлюбу, про встановлення факту батьківства, про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, про встановлення факту родинних відносин, заяви про видачу копії постанови по справі та інше.

На веб-сторінці Єланецького районного суду Миколаївської області веб-порталу судової влади України в розділі «Інформація для громадян» оприлюднено наступну інформацію: «Порядок повернення помилково сплаченого судового збору», «Правила поведінки в суді», «Як звернутися до суду» «Суди автоматизують розсипку sms-повісток для водіїв», «Виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності оподатковуються військовим збором», «Українці матимуть змогу оформити спадщину у сільських радах», «'Позачергові вибори до Верховної Ради 26.10.2014 p.», «ВСУ пояснив як рахувати пеню за прострочені аліменти», «Позачергові вибори Президента України 25 травня 2014 року», «Результати анкетування відвідувачів суду», «Правила пропуску осіб до приміщень судів та на їх територію транспортних засобів», «Хто має право на звернення за судовим захистом», «Як ознайомитися з матеріалами судової оправи», «Як ознайомитися з судовим рішенням», «Як одержати копію судового рішення», «Підвищення рівня правових знань населення», «Корисні посилання», «Вимоги до позовної заяви», «Зразки заяв», «Зразки позовних заяв», «Інформаційний стенд», «Ставки судового збору з 01.01.2014 по 31.12.2014р.», «Оголошення», «Відомості про виконання вимог Закону України « Про очищення влади», «Електронний суд», «Правила пропуску осіб до приміщень судів та на їх

територію транспортних засобів»,

Аналіз свідчить про те, ще керівництво та працівники суду відповідально ставляться до виконання вимог чинного законодавства щодо поліпшення організації роботи зі зверненнями громадян, приділяють значну увагу пошуку можливих шляхів вирішення питань, порушених у зверненнях Аналізом встановлено, що на виконання наказу ДСА України від 27.06.2006 року № 69 «Про затвердження Інструкції про порядок роботи зі зверненнями громадян, їх особистого прийому в органах державної судової адміністрації» у Єланецькому районному суді Миколаївської області склалася певна система роботи зі зверненнями. Робота зі скаргами за заявами надходять до суду аналізується 2 рази на рік, аналізи обговорюються на оперативних нарадах.

З метою удосконалення організації роботи зі зверненнями громадян § цюпшую:

Забезпечити контроль за належним виконанням Закону України «Про

зверкення громадян» та Указу Президента України від 7 лютого 2008 року 109/2 008 « Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та

гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» з питань, які входять до компетенції суду, а також за наданням у встановлені законом строки письмових відповідей авторам звернень за результатами їх розгляду; не допускати надання неоднозначних, необгрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством, безпідставної передачі розгляду звернень іншим органам; у робот: з письмовими зверненнями громадян, а також під час їх особистого прийому забезпечити дотримання етики поведінки державного службовця, забезпечувати кваліфікований, неупереджений, об'єктивний, всебічний і своєчасний розгляд порушених питань з метою їх оперативного розв'язання.

Голова Єланецького районного

суду Миколаївської області                                                          Т.М.Раєвич

в к. Гальченко О.В. т.л. (01559) 9-22-50