flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки XVII позачергового з'їзду суддів України

00 0000, 00:00

   29-30 жовтня 2019 року у Києві відбувся XVIІ позачерговий з'їзд суддів України.

   У позачерговому з'їзд суддів України від Миколаївського апеляційного суду взяли участь голова суду Микола Міняйло та суддя судової палати у кримінальних справах Олена Фаріонова, яка була обрана делегатом.

 

   276 делегатів із усіх куточків України протягом двох днів розглядали питання щодо обрання трьох суддів Конституційного суду України, двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також заслухали інформацію органів суддівського самоврядування про їхню діяльність.

   У перший день з’їзду за результатами таємного голосування першого туру виборів судді Конституційного Суду України найбільше голосів набрала  Галина Юровська суддя ВССУ у відставці (145 голосів).

   До бюлетеню другого туру були включені професор Львівського національного університету ім. І. Франка Оксана Грищук, голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко, суддя Великої Палати Верховного Суду Олександр Прокопенко та голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк.

   Підбиваючи підсумки, судді вирішили що за їх квотою суддями Конституційного суду України стали — суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці Галина Юровська та голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк.

   Також, у другий день делегати з'їзду проголосували за призначення членів ВККС України. За результатами першого етапу голосування більшість - 148 голосів набрав Олександр Панасюк - суддя Вінницького апеляційного суду. За результатами повторного голосування Тетяна Широян - суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ стала членом ВККСУ за квотою з'їзду суддів України (155 голосів).