flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила рішення щодо питань фінансування судової влади

22 грудня 2021, 11:48

Вища рада правосуддя погодила звернення Державної судової адміністрації України до Міністерства фінансів України, яким пропонується спрямувати 10 698,14 тис. грн понадпланових надходжень від сплати судового збору для забезпечення критично необхідними видатками на фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та реставрації деяких судів до кінця 2021 року, а також придбання комп’ютерного обладнання.   

За пропозиціями Державної судової адміністрації України вказані кошти можуть бути розподілені, зокрема, для придбання комп’ютерного обладнання місцевими та апеляційними судами, на будівництво адміністративної будівлі Хустського районного суду Закарпатської області, корегування проєктно-кошторисної документації та продовження робіт з реконструкції приміщення Центрального районного суду міста Миколаєва, облаштування залів судових засідань Господарського суду Харківської області та нарахування на оплату праці для місцевих та апеляційних судів, у яких є дефіцит відповідних бюджетних асигнувань.

З цією метою 21 грудня 2021 року Вища рада правосуддя погодила звернення Державної судової адміністрації України до Міністерства фінансів України з відповідним поданням щодо розподілу понадпланових надходжень від сплати судового збору.

Крім того, ВРП погодила перерозподіл видатків державного бюджету для виплати суддівської винагороди суддям місцевих загальних судів Запорізькій області в сумі 1 300,0 тис. грн.

Необхідність перерозподілу виникла у зв’язку із дефіцитом бюджетних асигнувань для виплати суддям місцевих загальних судів Запорізької області відшкодування недоотриманої суддівської винагороди за період дії карантинних обмежень на виконання рішень суду.  

Збільшення видатків для Територіального управління ДСА України в Запорізькій області пропонується здійснити за рахунок коштів, акумульованих за напрямом використання «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються».

Вища рада правосуддя